Із записок містика-єгиптолога...

Коли ми говоримо про грецьку філософію варто пам'ятати, що сама грецька свідомість часто прагнула до абстракції і тому у нас є величезна кількість різних філософських понять і категорій. Свідомість стародавніх єгиптян навпаки була більш образною, і тому ми маємо безліч різних Богів, які репрезентували ті чи інші аспекти всесвіту. Слід зрозуміти, що глибинна суть як одного, так і іншого в цілому аналогічна. Ми маємо справу з Символами, за якими стоїть деяка Реальність. І нам важливо навчитися розрізняти за кожною Формою її глибинну Суть.
Ми можемо працювати з абстрактними категоріями Філософії… Можемо працювати з язичницькими богами… А можемо з каббалістичними Іменами Бога… Але важливо пам'ятати що це лише образи за які зручно зачепитися свідомості, і треба вміти сприйняти за символами те що  стоїть за ними, Істинну Силу. Інакше ритуали не матимуть сенсу… Або ж будуть зачіпати лише план Формування.Мене цікавить все більше та більше!!!.. Моє «Я» прагне проникнути  межі зовнішніх форм і вийти з Печери в Світло Дня, де Він промовить слова Істини. О, Осіріс!
Важливим аспектом для цього є моральна чистота. Навіщо запитаєте ви? Все дуже просто. Егоїстична свідомість занадто поглинена собою і не може побачити Істину. А свідомість відкрита світу так чи інакше буде усвідомлювати свою єдність з усім сущим. Це природньо… дуже далека від будь-якого моралізаторства сучасних релігійних навчань. Прагнення  Загального Блага… Але зовсім не тому що «так Правильно», але з тієї причини, що така  Суть і не можна інакше. І чим ближче ми до своєї Суті, тим краще ми це розуміємо.
Але оскільки не всі люди настільки  чисті, ще в глибоку давнину згідно легендарної історії  довелося розбити Скрижалі Істини і розробити замість них спрощений кодекс поведінки, спрямований на те, щоб хоча б трохи очистити загрубілу свідомість людей. Точно так само як існують 10 заборонних заповідей Мойсея, які він дав замість 10 принципів відповідно  Сефірот- Дерева Життя, так само існують і 42 Закони Маат, кожен з яких репрезентує силу одного з 42 Нетер — основних Богів країни Кхем.
Сама по собі Маат — це та сама сила Парадигми. Вона представляє той одвічний Благодатний Закон, Істину, Справедливість і Вселенську Гармонію відповідно до якого повинен був твориться Світ. Слідування Маат дозволяє нам бути в єдності зі Всесвітом, і тоді вся Її Сила стає так само і нашої Силою.

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі